jún 18, 2019
8 Views
0 0

Nincs megállás: még mindig tart a Facebook-tiltás, egyre több az áldozat – Ezt tegye, ha Önt is blokkolták

Written by

Több ezer magyar felhasználó volt kénytelen szembesülni azzal a szomorú ténnyel, hogy letiltották Facebook-fiókját. A blokkolások nagyja hétfőn zajlott, de még ma is voltak olyanok, akiket minden figyelmeztetés nélkül kidobott a rendszer, sőt, a szerencsétlenebbek rögtön törölve lettek.

Az egész országban teljes az értetlenség az esettel kapcsolatban, hiszen sokaknak nem csak szórakozás, de fontos eszköz – például tanulmányaik folytatásában – a közösségi oldal. Erről mesélt egy szintén letiltott diák a Portfoliónak:

„Vizsgaidőszak, egyetemi anyagok mind Messengeren, Facebookon, természetesen mind oda. Tanuljon úgy az ember, hogy fogalma sincs, mi történt, 10 év emléke oda. Egyetemi és munkahelyi csoport is persze, a Facebookon. A legtöbb ismerőssel csak ott tudok beszélni, csoporttársak, stb. A mai világban természetesen akarva-akaratlanul is ott tartjuk mindenkivel a kapcsolatot. Telefonszám csak közeli embereknek van meg. Másik profil létrehozása se opció feltétlenül, mivel több ismerősömnek is azonnal tiltották az újat. Felháborító és érthetetlen.”

A tiltott emberek számára az oldal jó esetben felkínál egy személyazonosítás-opciót, emellett további lépéseket tehetünk fiókunk visszaszerzése érdekében. A siker természetesen nem garantált (hiszen még a törlések pontos oka sem ismert, egyedül feltételezések kaptak szárnyra rendszerszintű hibákról és helytelenül fake-profilnak nyilvánított valós oldalakról), de a semminél biztosan jobb. Ezeket a HVG rendszerezte a pórul járt netezők számára.

Ezen a fülön kérhetjük fiókunk visszaállítását, ám arra nem árt odafigyelni, hogy ezt a műveletet olyan géppel vagy telefonnal hajtsuk végre, amelyen már jelentkeztünk be korábban.

A felülvizsgálat is jó opció lehet a pórul járt személyeknek, ezt akkor kérjük, ha szerintünk tévedésből lettünk letiltva.

– Nem csak magát a Facebookot, de az ő csoportjukba tartozó Instagramot is érinti a tisztogatás. Ha a képmegosztóról lettünk eltávolítva, itt tudunk segítséget kérni.

Egyelőre arról szólnak a legfrissebb információk, hogy a cég már vizsgálja a történteket, de hivatalos nyilatkozat még nem érkezett.

https://www.blikk.hu/eletmod/tech/meg-mindig-tart-a-facebook-tiltas-egyre-tobb-az-aldozat/ddy0tbk

(Visited 7 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Leave a Comment