jún 18, 2019
10 Views
0 0

Kálmán Olga elkészült a programjával

Written by

Az egészségüggyel és közlekedéssel kapcsolatos tervekről árult el néhány részletet.

Kálmán Olga főpolgármester-jelölt az ATV-ben, a korábban épp általa vezetett Egyenes Beszédben jelentette be, hogy elkészült programja, amit szerdán fog bemutatni. A DK által támogatott jelölt a műsorban az egészségügyre és a közlekedésre vonatkozó javaslatairól árult el részleteket.

Szerinte az egészségügyben nemcsak a pénz számít, hanem a szervezés, az emberség és az odafigyelés is. Elmondta, öt perc alatt lehetővé kell tenni, hogy egy budapesti lakos időpontot tudjon foglalni szakorvosi ellátásra, ez ma még sokszor órákba, akár napokba telik. Ügyfélszolgálatot hozna létre, ami elsősorban telefonos lenne, és szervezetten összefogná a szakorvosi ellátást.

Az is célja, hogy a betegek a nap bármely szakában, 0-tól 24 óráig 25 percen belül megfelelő ellátást kapjanak. Ehhez szerinte a háziorvosi és gyermekorvosi ellátás megszervezésére és hálózatba tömörítésére van szükség, a szakértelem pedig az Országos Mentőszolgálatnál van meg, ezért nekik kellene plusz forrást adni, hogy ezt a feladatot is el tudják látni.

Elmondta: szakértőkkel egyeztetve megtudta, hogy a 3-as metró szerelvényeit fel lehet szerelni klímával, minden más állítással ellentétben. Ezen felül tíz év alatt ezer hagyományos buszt elektromosra cserélne a BKV-nál, ami lízingeléssel valósulhatna meg. (Fotó: 24.hu / Ivándi-Szabó Balázs)

https://24.hu/belfold/2019/06/18/kalman-olga-elkeszult-a-programjaval/

(Visited 2 times, 1 visits today)
Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Leave a Comment