jún 18, 2019
5 Views
0 0

Elkészült Kálmán Olga programja

Written by

Elkészült Kálmán Olga programja

A DK által támogatott főpolgármester-jelölt ezt az ATV Egyenes beszédben jelentette be. Részleteket is mondott az egészségügyre vonatkozó terveiből.

Megvan a program, holnap fogom bemutatni- közölte a műsorban Kálmán Olga, aki részleteket is elmondott például az egészségügyre és a közlekedésre vonatkozó javaslataiból.

Úgy véli, előbbi területen nem csak a pénz számít, hanem a szervezés, az emberség és az odafigyelés is. Bejelentette, hogy három szám köré csoportosította egészségügyi programját, az 5, a 15 és a 25 köré.

5

5 perc alatt ugyanis szerinte lehetővé kell tenni, hogy egy budapesti lakos időpontot tudjon foglalni szakorvosi ellátásra. Azt mondta a DK által támogatott főpolgármester-jelölt, hogy ez ma sokszor órákba, napokba telik, míg ül valaki a telefon mellett és eléri, hogy időpontja legyen. Közölte, hogy egy ügyfélszolgálatot kell létrehozni, mely elsősorban telefonos lesz és amely szervezetten összefogja a szakorvosi ellátást, a rendelőket és az ott foglalt időpontokat.

15

Kálmán Olga szeretné elérni, ha főpolgármester lesz, hogy 15 percen belül egy budapesti lakos el tudjon érni akár az éjszaka közepén is egy ügyeletes gyógyszertárba. Úgy véli, ehhez kell valamennyi pénz, de ez is inkább szervezés kérdése, amiben a fővárosi önkormányzat tudna segíteni.

25

25 percen belül pedig azt szeretné elérni, hogy a nap bármely szakában, 0-24 időtartamban egy beteg tüneteket produkáló állampolgár meg tudja kapni a megfelelő ellátást. Kálmán Olga szerint ehhez a háziorvosi és a gyermekorvosi ellátás megszervezésére és hálózatba tömörítésére van szükség, amihez szintén kell pénz, de itt nem milliárdokra gondol. Kijelentette: az ehhez szükséges szakértelem az Országos Mentőszolgálatnál van meg, ezért arra lenne szükség, hogy ők kapjanak plusz forrásokat, hogy ezt a feladatot is el tudják látni. A rendszer alapjai szerinte mindenesetre megvannak ennek a kialakításához.

Közlekedés: 3-as metró és elektromos buszok

További vállalásaira kitérve Kálmán Olga beszámolt arról, hogy beszélt szakértőkkel a 3-as metró kocsijainak klímával való felszereléséről, ami lehetséges, ellentétben minden más állítással.

A BKV-buszokkal kapcsolatban azt mondta, 10 év alatt 1000 hagyományos buszt elektromosra kellene cserélni. Az ennek finanszírozását firtató kérdésre a főpolgármester-jelölt azt mondta: lehetne lízingelni ezeket, a mostani rendszer is úgy működik, hogy 1000 saját fenntartású busz van és 450, melyet lízingelnek a közlekedési vállalat alvállalkozói, miért ne tehetné meg ezt a BKV is- tette fel a kérdést.

atv.hu

http://www.atv.hu/belfold/20190618-elkeszult-kalman-olga-programja

(Visited 2 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Leave a Comment